jedzenie bez glutenu
Niekiedy skorzystanie z porad dietetyka to perfekcyjne rozwiązanie. Z jakiego powodu? Ponieważ na świecie pojawia się wiele mitów, które dotyczą pożywienia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Sporo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Oczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Produkty mleczne też są szkodliwe dla alergików. Dlatego przed zmianami żywieniowymi należy zwrócić się po radę do dietetyka, jaki zaleca różnorodne testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dziedzinie odchudzania, ponieważ nie pragną się przyznać że mają jakikolwiek kłopot. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że ekspresowo zdobędziemy ładną oraz szczupłą posturę. Tymczasem prawda bywa totalnie inna i notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa bądź po prostu nie mamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest zastosowanie paru typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie i powracanie do starych nawyków żywieniowych. Dlaczego? Bo organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że słuszna ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował i rozpoczyna się bronić kiedy tylko jest ich mniej. Menu bez glutenu Ta ochrona skutkuje gigantycznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie, zwłaszcza, jeżeli gwałtownie zjemy nadmiernie dużo. To podstawowy błąd odchudzających się, odpowiedniej w takim razie rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie przekształcać jej.
Zobacz filmik